פירקוסים אצל ילד בן 6 ????

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/01/2011 | 01:34 | מאת: ערן אטיאס אבא של אלעד

שלום רב בני בן ה6 הקיא 3 פעמים בבית וכאשר עלינו לרופא הקיא שוב התעלף וגלגל קצת עיניים .ראינו מכנס רטוב ואנו חושדים שמדובר בבריחת שתן (יכול להיות גם קיא) הילד הובעל בנט"ן לבית חולים ואושפז ל 3 ימים בדרך קיבל נוזלים ולאט לאט חזר לעצמו כל הבדיקות תקינות E E G עדיין לא קיבלנו תשובה מבית חולים (הובחן אצלו תחולה רבה של צואה בבטן) לילד לא היה חום ובכל זאת חושדים שהוא פירקס ותנועות לא נראו. רצית לדעת מהם סימני פירקוס והאם הם יכולים להופיע ללא חום ובגיל יחסית מאוחר בגיל 6 והאם זו סכנת חיים ומה לעשות בכדי למנוע זאת שוב והאם יש טיפול נקודתי לזה או שמעכשיו צריך לצרוך תרופות לכל החיים זו הפעם הראשונה שזה קורה ואין דברים כאלו בהיסטוריה משפחתית אודה מראש על תשובתך שבת שלום

ערן שלום, פרכוסים יכולים להתבטא בצורות שונות: קפיצות של כל הגוף, קפיצות של יד ורגל בצד אחד של הגוף, מצמוצים, עווית בפנים, ניתוק/ בהייה, סטית מבט ועוד צורות נוספות. בחלק מהפרכוסים יש שינוי במצב ההכרה, בחלקם ההכרה שמורה או חלקית. פרכוסים מסוגים שונים יכולים להופיע בזמן מחלת חום, או ללא קשר למחלת חום. אם יש פרכוסים חוזרים, או פרכוס אחד אבל ממושך - בדרך כלל מתחילים טיפול תרופתי קבוע. לעיתים טיפול זה נמשך שנתיים, לעיתים שנים רבות- תלוי במהלך המחלה (סוג הפרכוס, תדירות, הממצאים ב-EEG, בעיות התפתחותיות וגורמים נוספים שיש להביא בחשבון). בדרך כלל אם הפרכוס היה בזמן חום, נמשך זמן קצר וחלף לבד - לא ממליצים על טיפול תרופתי קבוע. אם הפרכוס היה ללא חום- יש גורמים רבים החשובים בהחלטה אם לטפל ואיך, כמו שכתבתי קודם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים