מבט ממוקד אצל תינוקת- מתי?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/01/2011 | 15:21 | מאת: לידר

אחה"צ טובים, רציתי לשאול באיזה גיל אמור להיות מבט מפוקס, ממוקד וארוך של קשר עין ביני ובין התינוקת שלי. היא בת 3 חודשים בדיוק, מסתכלת עלי אבל לא שוהה יותר מדי ולא ממוקדת עדיין במבט בוגר וחד. מחייכת ומקשקשת איתי , עם אבא שלה ועם המובייל (כלומר- יש תקשורת..). עניין המבט מעסיק אותי. מתי זה אמור להיות ממש ממוקד וארוך?

לידר שלום, קשר עין קצר קיים כבר ביממה הראשונה לחיים. בהמשך קשר העין ממוקד יותר, המעקב אחרי פנים ממושך יותר (בהתחלה כל פנים, בהמשך יותר אחרי פני-ההורים), ובהמשך מופיע חיוך חברתי (בתגובה לקשר עם אדם אחר, במראה או בדיבור). כך שההגדרה של "ממוקד וארוך" היא יחסית. אם את לא שקטה- כדאי להתייעץ עם רופא הילדים שלכם או עם אחות טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים