בת שנתיים גירוד וכאב בראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/01/2011 | 10:12 | מאת: סל

שלום רב! בתי בת שנתיים התעוררה אתמול בלילה היא בכתה והתלוננה על כאבי ראש וכן לא הפסיקה לגרד את הראש. בדקתי ואין לה פריחה ולא כינים. לאחר כחצי שעה שנתנו לה נורופן(החלטנט לתת בגלל תחושת הכאב) נרגעה ונרדמה . בבוקר קמה ותפקדה כרגיל. מפעט גילה קשה לי לשאול אותה אם היתה תחושת נימול ,אך זה נראה כך.האם יש סיבה לדאגה האם לפנות לרופא ? קראתי באתר אחר שלעיתים זה נגרם מצורת שינה.האם כך?

טל שלום, סביר שפעוטה בגיל שנתיים תתקשה להגדיר בדיוק מה מפריע לה- האם אכן כאב לה הראש? אולי כאב אוזניים/ שיניים? או שאולי זה באמת היה גירוד? או רעש מטריד כגון זמזום יתוש? מנסיוני, כדי לשלול כינים בשער חייבים לבדוק כשהשער רטוב ובמסרק צפוף. בכל מקרה, אם הכאב היה חד פעמי וחלף אז כנראה אין סיבה לדאגה. בברכה

01/07/2012 | 06:46 | מאת: אושיק

היי יש לנו ילד בן שנתיים שהתחיל לפני מספר שבועות להתגרד מדי פעם בראש. בדקנו כינים מספר פעמים ואין. הוא ממש פוצע את עצמו בגירוד ומגרד מתוך שינה ממש. זה נראה שזה מגרד לו בעיקר בלילה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים