זריקת עישונים כלפי מעלה הצידה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/01/2011 | 05:24 | מאת: גלי

שלום רב, לפני כחודש החלה תופעה אצל בני בן הארבע, של זריקת עישונים כלפי מעלה במבט צידי , כששאלנו מדוע הוא עושה זאת הוא טען שמגרדות לו העיניים, בדקנו אצל רופאת עיניים שראתה אלרגיה ומאז הוא טופל בסירופ אנטיהיסטמין וטיפות עיניים אך התופעה טרם חלפה. האם יש חשש לבעיה נוירולוגית והאם כדאי לפנות לנוירולוג שיראה את הילד? ועוד שאלה בנושא דיסלקציה, באיזה גיל מתחילים לאבחן דיסלקציה ומהו הטיפול המומלץ לגיל הצעיר? אודה על תשובתך בנושאים שהעליתי בברכה, גלי

גלי שלום, 1. לגבי זריקת האישונים: יתכן ומדובר בבעיה עיינית מקומית, או בבעיה נוירולוגית. לכן כדאי לפנות לרופא עיניים שמתמחה בילדים, וכן לנוירולוג-ילדים. 2. דיסלקציה מאובחנת בגיל 5-6. אם יש חשד לבעיה כזו כדאי להתייעץ עם הגננת ועם רופא הילדים שלכם, ולשקול יחד איתם אם יש צורך לפנות לרופא התפתחותי בקופת-חולים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים