כאבי ראש אצל ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/12/2010 | 22:11 | מאת: אוריאנה

שלום רב. במהלך ששת החודשים האחרונים, בתדירות של כ 3-4 שבועות בממוצע, בתי בת ה3.5 מתלוננת על כאב ראש באותו אזור. הכאב ראש מופיע לאחר פעילות גופנית (ריצה בד"כ). בזמן כאב הראש בתי בוכה מאוד ומצביעה על אזור הכאב ביד שלה. לאחר כחצי דקה- כאילו לא היה. ממשיכה כרגיל. ניסינו "להטעות" אותה ולשאול האם כאב הראש מופיע באזורים אחרים, אבל היא תמיד מצביעה על אותו אזור. לקחתי אותה לבדיקת עיניים- תקינה. למעט כאבי הראש שתארתי,אין שום סימפטום אחר שמרמז על כאב ראש. היא ישנה מצויין לילה שלם, אוכלת טוב, חיונית ובריאה. פניתי לנויורולוג וזה היפנה אותי לבדיקת MRA. אשמח לקבל ממך חוות דעת נוספת ולהבין מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש שלה

אוריאנה שלום, לא ציינת על איזה אזור של הראש בתך מצביעה. יתכן שמדובר בבעיה בתוך הראש (מוח או כלי דם) או חיצונית (עצם הגולגולת, אוזן, פרק הלסת, צואר וכו'). לכן כדאי לבצע MRA (שמדגים את כלי הדם העורקיים של המוח) ו-MRI (שמראה את כל השאר). את שתי הבדיקות ניתן לבצע בזו אחר זו, באותה הרדמה, אך צריך טופס 17 ספציפי לכל אחת מהבדיקות. בברכה

18/12/2010 | 08:41 | מאת: אוריאנה

תודה על התגובה המהירה. אזור הכאב הוא שמאל, מעט ימינה מאחורי אוזן שמאל. הרופא היפנה אותה רק ל MRA. את חושבת שאני צריכה לדרוש גם MRI?

09/12/2011 | 12:48 | מאת: אדר

אני מבינה שמדובר במקרה לפני שנה ,אך אשמח לקבל עזרה על כל הבירור שעלינו לעשות-אנחנו מודאגים מאוד...

09/12/2011 | 13:27 | מאת: ליאת

אשמח לדבר איתך. אני בפייסבוק liat barouch

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים