חלום ומציאות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/08/2011 | 12:26 | מאת: שמוליק

לבני בן ה-12 , בריא, נטל רטלין בשנת הלימודים האחרונה, ארעו בחודש האחרון 4 מיקרים בהם הקיץ משינה ודיבר באופן לא הגיוני. פעמיים בזמן טיסה ארוכה לחו"ל ( חלם על חבר ופתאום קם וחיפש את החבר במטוס)ופעמיים ביומיים האחרונים, לאחר ששבנו ארצה, כאשר חלם על תוכנית טלויזיה שראה בחו"ל ו"שילב" את עצמו בה. הוא קם מהמיטה, מגיע אלינו בהליכה מהירה ומדבר\שואל\מסביר. בתחילה אנו לא מבינים אותו. כאשר מדברים איתו הוא יודע היכן הוא נמצא אך עדיין נראה כי יש ערבוב בין המציאות לחלום. אשמח לקבל מדיע\הסבר על התופעה.

שלום גם לך. יתכן והפרעת השינה של בנך קשורה לשינוי בשעות השינה (JET-LAG), מאחר והתרחשה בטיסה הלוך וגם לאחר שחזרתם. חכו שבוע, שיחזור לשעות השינה הסדירות שלו, ואם התופעה תחזור - כדאי להתייעץ עם הרופא אם יש מקום להמשך בירור רפואי. בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים