הליכה על האצבעות ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/07/2011 | 07:49 | מאת: ניסים

שלום בני בן 4 אסטמתי לא בתדירות גבוהה בגיל 2 היינו אצל אורטופד לגבי הליכה על האצבעות בבדיקה לא נימצא מימצא גיד אכילס תקין לדעתו זה אמור לעבור עד גיל 4 במידע ולא יש לפנות לנוירולוג ילדים כדי להבחן לצערנו הבעיה עדיין קיימת מחכים לתורנו אי שם בסתיו האם אפשר להרגע ומה הסיבה יש לציין שיש לי עוד שלושה ילדים וכולם בסדר תודה מראש הורים מודאגים

ניסים שלום, הליכה על קצות האצבעות יכולה לנבוע מהרגל (כלומר שהילד התרגל ללכת על בהונות), אבל צריך לשלול סיבות אחרות, שעלולות לנבוע מבעיה בשרירים, עצבים, מוח או חוט שדרה. לכן אני בהחלט ממליצה לכם לפנות עם הילד למומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד. אם הבעיה קיימת מגיל שנתיים ועד 4 שנים ללא החמרה, אז לא נורא אם התור יהיה רק בעוד מספר חודשים. בברכה

18/07/2011 | 02:11 | מאת: ניסים

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים