רפקלסים בעת שינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/06/2011 | 23:32 | מאת: יפעת

שלום, אני אמא לתינוק בן 5 וחצי חודשים. כל לילה אנו עוטפים אותו (SWADDLING) מאחר ויש לו המון רפלקסים בידיים וברגליים בעת שהוא ישן על הגב (הוא מעולם נרדם על הבטן גם במהלך היום). במהלך הלילה הוא מתעורר כל 3 שעות להנקה ואז שוב צריך לעטוף אותו (את הידיים שלו אנו משאירים בחוץ). ניסינו כבר מס' פעמים ללא עטיפה אך הוא שב ומעיר את עצמו עם תנועותיו בצורה אגריסיבית (דופק עם ידיו על גופו בחוזקה ומטיח את רגליו במיטה). חשוב לי לציין שני דברים. האחד, מדובר בתינוק מאוד פעלתן וחייכן, מקשקש בשפתו ונראה כי מתפתח לגילו, אך באופן כללי הוא אינו תינוק רגוע ושלו אלא קופצני וזז בלי הפסקה (!) עם ידיו ורגליו, ולעיתים נראה מאוד אגרסיבי והיפראקטיבי בהתנהגותו. גופו כמעט תמיד קפוץ והוא אינו נינוח גם כשהוא בוהה/משחק במשחקיו. כך למשל הוא מעולם לא נרדם בנינוחות על בטנו או בהנחת ראשו על כתפינו. הדבר השני, ביום, כמו בלילה, הוא מצליח להירדם רק תוך כדי תנועה, כלומר עגלה/נדנדה/כדור/מנשא. השינה עצמה מתרחשת רק כאשר הוא מכווץ בתוך הנדנדה שלו או כשהוא בתוך העגלה שלו כשהיא בתנועה. מה עושים? אודה לעצתך, יפעת.

יפעת שלום, למה את מתכוונת כשאת אומרת "תנועות בלתי פוסקות"? האם מדובר בקפיצות, כמו מכת-חשמל? האם בתנועות מעין ריקוד? האם התנועות ריתמיות? מה קורה עם העיניים והפנים בזמן הקפיצות? כדאי לצלם בוידאו את התנועות בזמן שינה, וגם את התזוזה הבלתי פוסקת או ההיפראקטיביות שתארת (לצלם גם את כל הגוף, וגם תקריב על הפנים והגפיים) ולפנות לרופא הילדים שלכם או לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים