תיקים לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/05/2011 | 09:41 | מאת: דורית

ביתי בת 9 סובלת מתיקים חוזרים זה התחיל כשהיתה בת 4 וממשיך עד היום.היה תקופה שהיא מצמצה המון היה תקופה שמשכה באף וגם איזו תנועה עם הפה. אנחנו לא מתיחסים ולא מעירים לה במצבי לחץ זה מתגבר,וכן במעברים. רציתי לדעת האם אני צריכה לפנות לנוירולוג או לחילופין לחכות שזה יחלוף מעצמו כמו שכבר אמרו לי בתחילת הדרך. מדובר בבת בכורה מוצלחת ןמוכשרת מקבלת את מלא תשומת הלב ובתנאים הביתיים לא חסר לה כלום. אשמח לקבל את חוות דעתכם

דורית שלום, את מתארת טיקים קלים, שכנראה לא מצריכים טיפול, ואתם נוהגים בחוכמה ולא מעירים לילדה. בכל זאת כדאי לפנות לנוירולוג, כדי לשלול בעיות אחרות שעלולות להופיע בילדים עם טיקים בשכיחות גבוהה יותר לעומת ילדים ללא טיקים. בברכה

25/05/2011 | 18:06 | מאת: שרון

לבני בן ה-7 טיקים באזור העיניים, וטיקים של נשימה לסירוגין ובתקופות מסויימות.

07/11/2012 | 10:09 | מאת: מרים

שלום, ביתי בת 9 מאד בוגרת,חכמה,עם ביטחון עצמי(מילים של המורה), הרבה עוזרת בבית. אבל לפעמים מאד תינוקית לדוגמה מבקשת עזרה במקלחת, מדברת בקול של ילדה קטנה, אוהבת שמלטפים אותה לפני שינה, לפעמים היא מרטיבה בלילה. יש תקופות שפתאום יש לה תיקים(למצמץ או דברים קצת מוזרים).היא בכורה ולפני שנה נולד ילד רביעי. חשבנו שזה תשומי, ואני משתדלת להקדיש לה זמן מיוחד. האם יש צורך בביקה אצל נוירולוג?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים