בני בן שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/05/2011 | 22:26 | מאת: א.ה.

היי, בני בן שנה ו 8 חודשים, כאשר החל להתיישב שמנו לב, כי יש לו מעין רעידות הפה שלו נמתח הוא מותח את ראשו לאחור ואז ראשו רועד, אני לא יודעת אם המילה "טיקים" אכן מאפיינת את ההתנהגות הזאת,הץדירות לא היתה גבוהה כלכך, שאלנו את רופא הילדים והוא אמר שעד יל שנתיים אין מה לבדוק. גם הסייעת בגן ציינה פעם שזה קורה לו. נכון להיום אין גירוי כלשהו שמעורר תגובה זו, לפחות לא למראית עין. הרעידות הללו קורות פעם ביום-יומיים. יש הצעה כלשהי ? אודה לתשובתך, יום טוב

שלום, כדי להבין מה טיב התנועות האלו צריך לדעת פרטים נוספים- לשאול עוד שאלות ולבדוק את הילד. אני ממליצה שתיפנו לנוירולוג ילדים או רופא התפתחותי, וכדאי מאד שתצלמו את האירועים בוידאו ותראו לנוירולוג. אינני יודעת אם מדובר בטיקים, אך יש טיקים גם לפני גיל שנתיים (אם כי התופעה לא שכיחה). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים