גולגולת א-סמטרית לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/12/2010 | 08:35 | מאת: נירו

שלום רב בני בן חצי שנה ויש לו גולגולת א-סימטרית. הפנו את תשומת ליבי לכך כשהיה בן חודשיים בטיפת חלב. הלכתי לרופאת ילדים שאמרה שכל עוד נעבוד איתו להפניית הראש לשני הצדדים והרבה שכיבה על הבטן זה ימנע את התקצרות שרירי הצוואר ואין צורך בפיזיוטרפיה כי נכון לאותו הרגע הוא הפנה את הראש יפה לשני הצדדים. לגבי צורת הגולגולת היא טענה שעד גיל 12 ישנם שינויים וזה יסתדר לבד. כיום הוא בן חצי שנה ומצב הגולגולת לא השתנה. הלכתי שוב לרופא שבדק אותו ואמר שאין צורך בפזיוטרפיה כי שרירי הצוואר שלו נראים בסדר (אבל נתן לי הפנייה בכל מקרה כדי לחזק אותו באופן כללי...?). בנוסף הוא אמר לאחר שהפנתי את תשומת ליבו לכך שהראש לא סימטרי שזה יכול להיות בעייתי וצריך ללכת לנוירוכירורג לוודא שאין שם לחץ שיכול להשפיע על ההתפתחות שלו (וכמובן שזו או אשמתי שנתתי לו להמשיך לישון על הצד הזה או אשמת הויטמין D שאולי לא התאים ולכן אולי היה איחוי מוקדם של הגולגולת שקיבע את המצב...?) מה שרציתי לשאול זה: 1) האם ניתן לתקן את המצב? 2) האם זה יכול להיות עד כדי כך חמור וזו הסיבה שהוא עדיין לא ממש מתהפך ומראה סימני זחילה? 3) אילו בדיקות יש לעשות ועל מה הן מעידות? כיצד לדעת האם ההתפתחות שלו תקינה ולא נפגעה מכך? בברכה נירו

נירו שלום, גולגולת אסימטרית אינה נגרמת משכיבה לא נכונה או מויטמין D, אף אחד לא אשם. ולגבי שאלותיך: 1) יתכן והאסימטריה היא קלה, אינה מעידה על בעיה ולא צריך "לתקן את המצב". אם האסימטריה משמעותית כדאי להתיעץ עם נוירוכרורג, עדיף נוירוכרורג של ילדים. 2) הפרעה בהתפתחות הגולגולת עלולה להיות חמורה עד כדי כך שתגרום לאיחור התפתחותי, אך בגיל חצי שנה עדיין מותר לא להתהפך ולא להראות סימני זחילה. אם הרופא שלך המליץ על פסיותרפיה אז כדאי מאד לפנות להערכת פסיותרפיה. 3) כדאי להתייעץ עם הרופא של בנך אם יש צורך לפנות לנוירוכרורג של ילדים ולהערכת פסיותרפיה. בברכה

14/12/2010 | 20:15 | מאת: נירו

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים