לקחת או לא?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/12/2010 | 00:25 | מאת: גלעד

קוראים לי גלעד ואני בן 16. יש לי חבר בשכבה שמקבל ריטלין כי יש לו בעיות קשב וריכוז. לי אין, אבל פעם הוא נתן לי כדור וזה מאד עזר לי. אז קראתי הרבה על מה קורה למי שיש לו והלכתי לנוירולוג ואמרתי לו שיש לי בעיה של ריכוז, וככה הצלחתי להוציא ממנו מרשם. אני יודע שאין לי באמת בעיה, אבל הכדור עוזר לי להרגיש טוב. לפני כמה ימים קראתי שריטלין לא טוב לילדים, אבל לי הוא ממש עושה טוב. אז למה להאמין?

גלעד שלום, "זה עשה לי טוב" לא מסביר במה בדיוק הריטלין עזדר לך. כדי להבין אם אכן הריטלין מועיל לך אני מציעה לך לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר ילדים ונוער ולעבור אבחון מקיף לפני שאתה נוטל ריטלין. לכל כדור יש תופעות לוואי וצריך להפעיל שיקול דעת רפואי מעמיק אם לקחת או לא. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים