עלייה בהיקף ראש גיל חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/03/2024 | 17:05 | מאת: טל

שלום, הבת שלי נולדה ב27/1 עם היקף ראש 34 ובביקורת טיפת חלב של בגיל חודש נמדד 37.8 הבנתי שקצב העלייה מעט גבוה וביקשו שאגיע עוד שבועיים לבדיקה נוספת לי ולבעלי אין היקף ראש גדול (מדדו לי) מה בעצם זה אומר שהיקף הראש עולה בקצב כזה ולמה לשים לב

טל שלום, אם הלידה הייתה וגינלית, אז יתכן שבמהלך הלידה עצמות הגולגולת עלו מעט זו על זו. במקרה כזה נמדד היקף ראש קטן יותר מהיקף הראש האמיתי, והמדידה הבאה בגיל חודש נראית כאילו הראש גדל מהר מדי. בשלב זה אתם לא צריכים לשים לב לכלום, אלא רק לחזור למדידת מעקב כפי שהתבקשתם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים