אשמח להסבר תודה.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/12/2023 | 15:29 | מאת: אליהו

שלום דוקטור, אשמח להבין מה ההבדל בבדיקת EEG בחסך שניה וללא שינה? זאת אומרת במידה והבדיקה היית בחסך שינה כל הלילה אך בבדיקה עצמה בבוקר היה קשה להירדם במהלך הבדיקה עצמה , זה יכול "לשבש" את התוצאה? תודה

אליהו שלום, חשך השינה חושף לעיתים פעילות חשמלית לא תקינה של המוח, שלא רואים באא"ג רגיל ללא חשך שינה. מוח "עייף" לעיתים מגלה לנו פעילות אפילפטית שלא בהכרח רואים באא"ג רגיל, גם אם המטופל לא ממש נרדם. במקרים מיוחדים הנוירולוג מבקש אא"ג בשינה ממש לאורך לילה שלם, ואז הבדיקה נקראת "וידאו-אא"ג". זה, כמובן, לשיקול דעתו של הנוירולוג המטפל שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים