שאלה על תינוק בן שנה ו- 4

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/11/2023 | 03:40 | מאת: שואלת

שלום לבני בן שנה ו- 4 חודשים יש שיבוש בכל מילה שאומר. בנוסף, אומר כמעט לכולנו אדה ולעיתים מחליף את המילה "אה" (אבא, אמא ולעוד אנשים),תתה- סבתא אה- אור וגם מצביע על האור כשאומר זאת תה- לפתוח קה-קח הא- הלו כששם טלפון ליד האוזן או חפץ אחר ליד האוזן תיתה-שעון תיק תק אמאמ בתנועות שפתיים כשרוצה לאכול ולשתות לעיתים קולות של מספר חיות אך לא באופן עקבי ואינו מצביע על חיות כשנשאל על חיות שלמד אלא רק שואל מעצמו על כל חיה בספר לדוגמא שואל אה בזמן ההצבעה עושה רושם כי מבין כל מה שאומרים לו משתמש בתנועות ידיים נכונות בזמן שירים כולל 1,2,3 עם האצבעות, יודע איברי גוף אך לא מנסה לומר את שמם נמצא איתי בבית וגם בגן עם אמא פעמיים בשבוע בנוסף, נרתע וצורח במקלחת מזרם המים של השפורפרת. מוכן רק באמבטיה שלו אך לא מתיישב במים. לעומת זאת, נהנה משטיפת פנים וידיים בברז הרגיל. אינו מחבק אלא מעט הודף אותנו כשאנו מחבקים אותו ומנשק רק עם שפתיים מרחוק, אך אוהב מגע, ליטופים ודגדוגים. לעיתים חובט בראשו בחלון/בדלת ואף נוגח בנו כשאנו אומרים לו לתת לנו נשיקה ולעיתים סתם נוגח, צובט בעיקר כשמתוסכל אוהב לשחק רק במשחקים שנהנה מהם שזה רק משחקי נגינה כגון שולחן פעילות לזמן די ממושך. בפאזל הוא ממש דופק על זה בכדי לנסות להכניס צורות וישר עובר ממשחק למשחק משחק פטיש עם קוביות הוא אוהב גם והכנסת צורות לקופסא. לאחרונה, הופך את הבימבה שלו ומשחק עם הגלגלים אבל גם נהנה לעיתים לנסוע בזה. בדיקת שמיעה תקינה אשמח מאוד לחוות דעת על כל מה שכתבתי. תודה מראש

שלום, פעוט/ה לבצע דברים מסוימים בכל שלב כמצופה לגילו, כלומר אילו אבני דרך הוא אמור לבצע ובאיזה טווח גילאים (לדוגמה, לדבר מספר מילים, גם אם ממש לא מלאות, בין גיל שנה לשנה וחצי). פירטת מאד לגבי היכולות של בנך בתחומי ההתפתחות השונים, וכן לגבי התנהגויות שונות. אך הפורום שלנו לא יכול להוות תחליף להערכה התפתחותית. תוכלי לקרוא על אבני דרך התפתחותיות באתר של קופת החולים שלך או באתר העמותה להתפתחות הילד. אם עדיין יהיו לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שמטרידים אותך - אני ממליצה שתפני עם בנך להתייעצות אצל רופא הילדים או לאחות טיפת חלב. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים