שאלה. מעבדת שינה לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/11/2023 | 12:47 | מאת: שאלה כללית

שלום בני בן 1.4 הופנה למעבדת שינה לבדיקת eeg עקב הפסקות בשינה ושקד שלישי מוגדל. אשמח לדעת מה עוד הבדיקה יכולה לבדוק והאם זה בודק אוטיזם? תודה מראש

שלום, בנך כנראה הופנה למעבדת שינה בשאלה של חסימת נשימה בשינה, יתכן בגלל שקד שלישי מוגדל שחוסם חלקית את דרכי הנשימה. מעבדת שינה מבוצעת כדי לבדוק הפרעות שינה נוספות: קושי להירדם, שינה קצרה מדי או ארוכה מדי, תנועות חריגות בזמן שינה, שינה לא סדירה עם יקיצות רבות, ועוד. לגבי EEG תוך כדי מעבדת שינה: זה לא תחליף לEEG "רגיל" בשינה אם יש שאלה של פרכוסים (אפילפסיה). לגבי אוטיזם: אין קשר למעבדת שינה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים