פיענוח בדיקת EEG בחסך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/11/2023 | 11:59 | מאת: יסמין

היי, לפני כמה חודשים חוויתי אירוע פרכוסי פעם ראשונה בחיי (בגיל 18) וכל הבדיקות יצאו תקינות פרט לתוצאה שקיבלתי עכשיו. יש לציין שזה קרה כשהתגייסתי, מעט שעות שינה, קושי נפשי שגרר צריכה של בנזודיאזפינים. אלו התוצאות של הבדיקה: האטה כללית קלה. האטות אחוריות מחודדות טמפורליות דו״ץ. תרכיבי גל חד איטי טמפורליים אחוריים משמאל. מישהו יודע מה זה אומר? האם זה מעיד על אפילפסיה או בעיה אחרת?

יסמין שלום, האא"ג לא בהכרח מעיד על אפילפסיה אך לא שולל את קיומה של אפילפסיה. רק נוירולוג שמכיר את כל הפרטים עלייך ועל הפרכוס שהיה יכול לומר לך מה משמעות האא"ג ואיך מתקדמים מכאן. תודה? בבקשה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים