אשמח להסבר תודה רבה.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/11/2023 | 13:23 | מאת: גרשון

שלום דוקטור, לאחר דלקת מוח בוצע mri אשמח בבקשה להסבר למה מתכוונים? צריך לדאוג מהתוצאה? "ממצא מקרי מעוגל מתאדר בפורמן מגום מימין (חתך 1001-21) בקוטר 4 מ"מ המתאים במקום הראשון ל - .Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion" תודה רבה

גרשון שלום, לא ברור לי למה התכוון הרופא שפיענח את ה-MRI. מצד אחד, מרגיע שהוא כתב "ממצא מקרי" ו"Benign" (כלומר שפיר). מצד שני, הנגע מתאדר עם חומר ניגוד. בנוסף, לא ברור לי אם מדובר בנגע חדש, או בנגע שהיה אחרי הדלקת וכעת הולך ומשתפר. כך שלצערי אני לא יכולה לעזור לך. פנה לנוירולוג שלך. בברכה

16/11/2023 | 19:35 | מאת: גרשון

שלום דוקטור תודה על המענה. התוצאה בMRI היית בזמן דלקת במוח ולא אחרי הדלקת- "ממצא מקרי מעוגל מתאדר בפורמן מגום מימין (חתך 1001-21) בקוטר 4 מ"מ המתאים במקום הראשון ל - .Benign Enhancing Foramen Magnum Lesion" ולאחר כחודש שעשיתי MRI חוזר לא הוזכר הממצא הנ''ל. דווקא צויין באופן כללי כחלק מהתשובה של הMRI החוזר "ללא האדרה פתולוגית" לפיכך, אני יכול היות רגוע במובן הזה?

נגע והאדרה שהיו וחלפו - זה כמובן חיובי. אבל יתכן שלא אותו רדיולוג פיענח את שני ה-MRI, ויש גורמים נוספים שצריך להתייחס אליהם במהלך המחלה ובתשובות ה-MRI. כך שבכל מקרה אתה חייב להראות את התשובה לנוירולוג שלך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים