תינוק בן שנה ו - 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/11/2023 | 18:18 | מאת: שאלה

שלום בני בן השנה ו 4 חודשים שנמצא בבית איתי ופעם פעמיים בשבוע במסגרת גן עם אמא. עבר אבחון ריפוי עיסוק בעקבות איחור בהתפתחות השפה ואיחור בהתפתחות. בסיכום צויין כי בני מתקשר באופן תקין, סקרן, פעלתנות מרובה. תקשורת חברתית תקינה עם הנמכה על רקע של עיכוב בדיבור. קושי בהתמדה במשחק, קושי בוויסות הרגשי. קיימת הנמכה קוגנטיבית קלה בהיעדר חשיפה מספקת ותואמת לצרכיו. אשמח מאוד לדעת מה הכוונה במשפט "קיימת הנמכה קוגנטיבית קלה בהיעדר חשיפה מספקת ותואמת לצרכיו"? אשמח להסבר תודה מראש

שלום, אם אני מבינה נכון את כוונת המאבחנת, אז כנראה כשבנך איתך בבית את לא עושה איתו מספיק פעילויות מגוונות, שמתאימות לגילו ומרחיבות את ההתפתחות שלו. כדי שילד ירכוש אבני דרך ויתקדם בתחום השפתי, החברתי והמוטורי - צריך להשקיע בו ע"י הקניית מושגים ויכולות בדיבור, שירים, תנועה, יצירה, ספרים, טיולים, מתקנים וכו'. כל אלה, כמובן, בהתאם לגילו. הדבר הכי גרוע לילד בגיל הרך הוא חשיפה למסכים (טלויזיה, טלפון, מחשב וכו'). שנים הראשונות מספיק מקסימום חצי שעה מסך ביום, וגם זה רק של תוכן חינוכי מתאים לגילו, וביחד עם מבוגר שיסביר לו, ישיר לו וירקוד איתו. אבל כאמור, כך אני מפרשת את הסיכום, אבל את צריכה לשאול את המאבחנת למה היא התכוונה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים