טיפול תרופתי מנעתי , תודה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/11/2023 | 20:16 | מאת: שוש

שלום דוקטור, האם לאחר אינצפלטיס, נהוג לתת את התרופה קפרה כטיפול מנעתי? אשמח לדעת ולהבין. תודה

11/11/2023 | 20:38 | מאת: שוש

שלום דוקטור, אחדד את השאלה שלי: האם לאחר אינצפלטיס, נהוג לתת את התרופה קפרה כטיפול מנעתי - זמני למרות שבדיקת eeg יצא תקינה ולא היה פרכוסים כלל? אשמח לדעת ולהבין אם עדיין נהוג לתת קפרה כטיפול מנעתי-זמני במצב הנ''ל? תודה

שלום, אין תשובה אחת - כל ילד או מטופל הוא עולם ומלואו, בפני עצמו, וכל מקרה לגופו. וגם לגבי מטופל ספציפי -יתכן שרופא אחד יחליט שיש מקום לטיפול מניעתי בתרופה מסוימת, ורופא שני יחשוב שאין מקום לזה. יתכן שבמקרה שלכם היה נזק מוחי משמעותי, או באזור במוח שיותר מועד לפרכוסים, ולכן הומלץ על קפרה. לכן הכי נכון יהיה לשאול את הנוירולוג שמכיר את המטופל. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים