היקף ראש תינוק - 5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/11/2023 | 09:58 | מאת: אביה

היי, בגיל חודשיים הופננו לאולטרסאונד מוח עם אחד התאומים בגלל קצב הגדילה של היקף הראש (נולד בהיקף 33.7 ס״מ ובגיל חודשיים היה 40.7). האולטרסאונד היה תקין ואכן בגיל 3 חודשים הגרף התחיל להתייצב. בגיל 4 חודשים היה 43.5 ועכשיו בגיל 5 חודשים שוב היתה קפיצה בעקומה והוא עלה ל44.9. אציין שהוא תינוק גדול יחסית בלי קשר (שוקל 8 קילו). התינוק מגיב לסביבה, מחייך, מושיט ידיים לחפצים. אם בדיקה התפתחותית תקינה אפשר להיות רגועים? או שמדובר במדדים חריגים?

אביה שלום, היקף הראש של בנך עלה מאחוזון סביב 30 (בערך) בלידה לאחוזון 60 (בערך) בגיל חודשיים, ולאחוזון 80 (בערך) בגיל 5 חודשים. לפי המצופה, היקף הראש אמור לעלות 2 ס"מ בחודש בשלושת החודשים הראשונים לחיים, אח"כ 1 ס"מ בחודש בשלושת החודשים הבאים. כלומר, היקף הראש של בנך היה אמור לעלות בבמוצע 8 ס"מ עד גיל 5 חודשים, אך עלה 11 ס"מ. קפיצה כזאת נקראת "שבירת אחוזונים" והיא מצריכה בירור ומעקב. את הבירור התחלתם בכך שבוצע סונר מוח, שלדברייך היה תקין. אם התפתחותו תקינה זה טוב, אך לא שולל בעיה: חסר מידע רב על ההריון והלידה, בריאותו, בדיקתו הגופנית, רקע משפחתי, אחוזוני משקל ואורך, והיקף הראש של ההורים. פנו לרופא הילדים. בברכה

12/11/2023 | 20:14 | מאת: אביה

תודה רבה על התשובה 🙏🏼

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים