חיסון ושינוי התנהגות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/11/2023 | 15:15 | מאת: שרון

הבן שלי בן ארבעה חודשים קיבל חיסונים (של גיל חודשיים אבל בעיכוב). מאז הפסיק למלמל, קשר עין לא טוב ומאוד עצבני. אני יודעת שאין קשר מוכח בין חיסונים לאוטיזם אבל יש השערות ואני ממש רואה את השינוי בהתנהגות. האם יש בדיקות נוירולוגיות שאני יכולה לעשות? האם זה יכול לחלוף? עבר שבוע מחיסון אחד ושבועיים מהשני כי פיצלתי תודה

שרון שלום, אם בנך הפסיק למלמל, קשר העין פחות טוב, והוא עצבני - אתם צריכים דחוף לפנות לנוירולוג ילדים, ללא קשר אם קיבל חיסון או לא קיבל. אם אכן זה המצב, אז מדובר בשינוי התנהגותי ובנסיגה התפתחותית אקוטיים (כלומר שהתרחשו בזמן קצר), ונדרשת התייחסות רפואית מיידית. בקשו מרופא הילדים הפניה לחדר מיון למחר בבוקר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים