מתן מלטונין לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/11/2023 | 11:47 | מאת: מיה

שלום , ילדה בת 8 שבערך מיום היוולדה לא יודעת לישון , היא נרדמת מאוד ומאוחר וגם כשישנה השינה שלה קלה מממש היא אפילו מפהקת מתוך שינה הרופא רשם מלטונין רציתי לדעת מה הסיכונים שבכך? אציין שהילדה מאובחנת עם pfapa אך לא נוטלת כדורים למעט נורופן ואקמולי בשעת התקף , ויש אלרגיות ברקע נוטלת דסלורטדין בשעת הצורך קצת חוששת לתת לה האם יש לי ממה? תודה רבה

מיה שלום, בעיקרון מלטונין זו תרופה לא מסוכנת. לרוב אין תופעות לוואי, אך יתכנו תופעות לוואי קלות (סחרחורת, שלשול, כאב ראש, כאב בטן). לא ידוע לי על סיכון ממשי. יש תרופות וחומרים שמעלים את רמת המלטונין, ויש תרופות שמורידות אותה. כדי לקבל מידע לגבי שילוב של מלטונין עם תרופה ספציפית - כדאי להתייעץ עם רוקח/ת. אבל חשוב הרבה יותר - האם בטוח שמיציתם טיפול התנהגותי והקניית הרגלי שינה, לפני שמתחילים טיפול במלטונין? אם לא, אני ממליצה מאד שתפנו לרופא/ת שינה לילדים בקופת חולים או בבית חולים לפני שתתחילו מלטונין. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים