שאלה בנוגע לחבטה בראש מחפץ

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/11/2023 | 23:33 | מאת: Adi

שלום רב. זרקו על הבת שלי בת ה3 מיכל ספריי שלג ממתכת של ממרחק ובעוצמה. הראש שלה נפתח, ודיממה המון. היה לה חתך עמוק. הבעיה שהיא על הספקטרום ולא מדברת או יכולה להתלונן על כאבים. האם יכול להגרם נזק עתידי כגון דימום פנימי או חבלה או זעזוע מוח ? היא לא הקיאה או איבדה הכרה .. השאלה שלי אם זה יכול להתגלות בעתיד בהמשך או שרואים תסמינים באותו רגע? תודה רבה

עדי שלום, שחבלת ראש חיצונית, שגרמה רק לדימום (גם אם הדימום גדול - הקרקפת שלנו מלאה בכלי דם ולכן מדממת הרבה), ושלא גרמה לזעזוע מוח (שינוי הכרה, הקאות, פרכוס וכו') - לא סביר שתגרום לנזק עתידי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים