קורפוס קולוסום קצר משמעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/11/2023 | 13:00 | מאת: שרון

שלום. בשבוע 34 להריון העובר אובחן עם ציסטות ודימום דרגה אחד במוח. וכן קורפוס קולוסום קצר (39 סמ) שצריך להיות 41/2 לדעתי. אך שלם על כל חלקיו. ילדתי בשבוע 35. כיום בני בן 4 חודשים. חודש לאחר שנולד עשיתי לו אולטרסאונד מוח שוב והציסטות והדימום נעלמו. אני ממש בלחץ לגבי ההשפעה של כל אלו. מבינה שקורפוס קולוסום קצר עם ממצטים נוספים לרוב מעיד על מום (פיגור,אוטיזם). האם זה בהכרח המצב? האם יש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות בשלב זה לבירור? מי שפיר ואקסיום תקינים תודה

שרון שלום, דימום מוחי בדרגה 1 וציסטות שנעלמו לא בהכרח יגרמו לבעיות התפתחותיות כגון פיגור ואוטיזם, ובהחלט יתכנו עם התפתחות תקינה (לציין שפיגור ואוטיזם הם בעיות התפתחות ולא מום מוחי. ואילו מום מוחי הכוונה להפרעה מולדת במבנה של המוח). טוב מאד שעשית בדיקת מי שפיר עם אקסום, ושהם יצאו תקינים. לגבי בירור ומעקב - מומלץ לעשות את הבאים: 1. הערכה של נוירולוג ילדים או רופא בהתפתחות הילד, כולל הערכה התפתחותית ובדיקה נוירולוגית. 2. כדאי לעשות MRI של המוח, אבל אם התפתחותו ובדיקתו של בנך תקינות, יתכן שכדאי לחכות ולבצע את ה-MRI לא כעת אלא בהמשך, כשהחומר הלבן יהיה בשל יותר. את השיקול מתי כדאי לעשות את ה-MRI יוכל לקבוע נוירולוג הילדים שלכם. 3. בגיל שנה יעוץ נוסף של רופא בגנטיקה, לרביזיה (הסתכלות נוספת) על האקסום שכבר עשיתם (לא בדיקת אקסום חדשה). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים