שלום רב לגביי בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/10/2023 | 18:06 | מאת: הללי

שלום בן 7 חודשים עם ראש מאוד גדול ביחס לגוף אחוזון 97 בנוסף טורטיקוליס מולד והשטחה נשלח לסונר מוח לפני חודש שם אובחן עם נוזלים מחוץ למוח לאחר ביקור אצל ניוכירורג נאמר כי זהו הממצא היחיד בסונר ושזה ממצא שפיר. האם הקף הראש מתאזן בשלב כלשהו? ואם כן לקראת איזה גיל? תודה

הללי שלום, 1) עודף נוזלים מחוץ למוח הוא ממצא שברוב המקרים אכן שפיר, וחולף עד גיל כשנתיים, שאז מערכת ספיגת הנוזל מבשילה ומאוזנת. בתקופה זו גם האחוזון של היקף הראש מתייצב. חשוב להדגיש שהיקף ראש באחוזון 97 עלול לנבוע מהנוזל, אך יש גם סיבות אחרות (כגון בעיה גנטית או מטבולית). למיעוט התינוקות עם ריבוי נוזל מחוץ לרקמת המוח יש בעיה או מחלה, ואז יש צורך בבדיקות וטיפול מתאים. 2) טורטיקוליס גם הוא לרוב ממצא שפיר, שחולף לבד או עם פיסיותרפיה. במיעוט התינוקות עם טורטיקוליס יש בעיה או מחלה (כגון הפרעה בראייה, בצוואר או במוח). לסיכום, בגלל השילוב של טורטיקוליס, היקף ראש גדול, ועודף נוזל סביב המוח - אני ממליצה שתפנו לנוירולוג ילדים לתשאול מעמיק, הערכה התפתחותית ובדיקה נוירולוגית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים