האם זה מחלה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/10/2023 | 16:00 | מאת: אני

שלום רב, האם עצם העובדה שאבי בן ה-80 עבר שבץ, הוא מוגדר כעת כבעל מחלה נויורולוגית? למרות שתודה לאל, היה אירוע קל ללא השלכות ב"ה. לוקח כדור נגד שומנים בדם כל יום. האם עצם האירוע שקרה לפני שנתיים, מכניסה אותו תחת קטגוריה, שהוא סובל ממחלה נוירולוגית? תודה מראש!

שלום, לדעתי כן, שבץ מוחי זו מחלה. אבל יתכן שמבחינה משפטית או מבחינת ביטוח לאומי או רשות / מוסד אחר, לקביעת המונח "נחלה נוירולוגית" נדרשת פגיעה תפקודית בחומרה מסוימת. על כך אני לא יודעת לענות לך - אלו הגדרות משפטיות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים