טיקים בעיניים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/10/2023 | 23:23 | מאת: נטלי

שלום רב, בתי בת ה6 עברה ניתוח שקד שלישי בהרדמה מלאה לפני כחודש וחצי. ביום הניתוח בהתאוששות שמנו לב שהחלה לעשות תנועות עיניים מוזרות (פתיחת עיניים חזקה) בעת הצפייה במסך. התדירות והעצימות היו נמוכות ולכן רק עקבנו. לפני כשבוע החלה החמרה פתאומית ודרסטית בתנועות. בזמן הצפייה במסכים העיניים נפתחות וזזות/מתגלגלות למעלה ולצדדים בתדירות מאוד גבוהה תוך כדי הזזת הראש בעקבות המבט. התנועות החלו להופיע גם לא רק בזמן הצפיה במסך. אין ניתוקים. לאחר בדיקה נוירולוגית ועיניים נראה כי מדובר בטיקים. בוצע eeg בעירות שיצא תקין. נשלל אופסוקלונוס. אני בכל זאת מאוד לא רגועה ודואגת. הרי אם מדובר בטיקים רגשיים למה קרו רק בזמן צפייה במסך תקופה ארוכה. גם העצימות הפתאומית מלחיצה מאוד. הילדה מתנהגת רגיל חוץ מעלייה מורגשת בהיפראקטיביות. מקבלת רק כולכיצין כתרופה קבועה לטיפול בפאפא. עוד פרט - מיד לאחר בניתוח סבלה מזיהום די אגרסיבי באזור עם כאבים עזים בצוואר. אושפזה בעקבות זה. האם לדעתך יש כיוונים נוספים שניתן וכדאי לבדוק ? האם טיקים עשויים להגיע מרקע שהוא לא בהכרח רגשי? האם ייתכן שצפייה מרובה במסך עלול לגרום לטיקים כל כך חמורים? תודה רבה מראש.

נטלי שלום, טיקים הם הפרעת תנועה ולא תופעה רגשית. לעיתים מתח נפשי גורם להופעת טיקים, אך טיק הוא לא הפרעה רגשית. אם תנועות העיניים קורות רק מול הטלויזיה, ומפסיקות מיד כשאת פונה לבתך, בדיבור, קול או מגע, ואם גם נוירולוג שלל גורם אחר, והאא"ג תקין - אז כנראה שמדובר בטיק ולא משהו אחר. לגבי דברים נדירים - חסר לי מידע. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים