מצמומים בעיניים לאחר טיפול באטנט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/09/2023 | 18:15 | מאת: עדי

שלום, בני בן ה-8 מאובחן עם adhd. טופל חצי שנה עם ריטלין ובעקבות ריבאונד קשה בערבים עברנו לאטנט. נתתי כמה שבועות אטנט וביום הלימודים האחרון עצרתי טיפול כי לא ראיתי סיבה לטפל בחופש. באמצע החופש הגדול בני החל למצמץ בעיניים. הרופאים היו חלוקים בדעתם אם יש קשר לאטנט או לא, וליתר ביטחון החלפנו טיפול לסטרטרה. מטריד אותי שעד היום המצמוץ לא פסק. זה זה קורה כל יום אבל לא במשך כל היום. מעולם לא סבל מזה בעבר. אני מוטרדת. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יחלוף עצמונית? אודה מאד להנחיה והסבר ואולי אף להרגעה, אם אכן יש דרך מציאותית להרגיע.. תודה רבה!

עדי שלום, הכי סביר שהמצמוצים הם טיקים. לילדים עם הפרעת קשב יש סיכוי גבוה יותר לפתח טיקים מאשר לילדים ללא הפרעת קשב, ללא קשר לכך שהם נוטלים או לא נוטלים תרופה לקשב. תרופות ממשפחת הסטימולנטים, כגון ריטלין ואטנט, עלולות להגביר את הסיכוי לפתח טיקים. אם כי לדבריך המצמוצים התחילו בתקופת החופש, כשבנך לא נטל את האטנט. ייתכן שהחלו דווקא בחופש בגלל מתח לקראת שנת הלימודים או מסיבה אחרת, וללא קשר לתרופה כזו או אחרת. בכל מקרה, כדאי לפנות לנוירולוג ילדים, או למרפאת טיקים לילדים, כדי לדעת אם אכן מדובר בטיקים, ולטפל בהתאם. אם אכן זה טיק, לרוב זה לא מפריע לילד, ובדרך כלל יחלוף לבד. בברכה

01/10/2023 | 06:14 | מאת: עדי

תודה רבה ד"ר על התשובה המפורטת! במידה וניתן לטפל- יש טיפול תרופתי לטיקים במקום לחכות שיחלוף לבד? תודה רבה וחג שמח!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים