מוקד אפילפטי שמאלי פרונטלי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/05/2023 | 11:03 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, בני בן 7.5, בעקבות חשד שלנו ההורים שיש לו בעיות קשב הגענו איכשהוא לבדיקת EEG שיצאה לא תקינה ונמצא מוקד אפילפטי פרונטלי שמאלי , לפי הניורולוג הפרטי שהיינו אצלו, הוא רשם ללא משמעות קלינית. לבני יש קשיי הבעה וארגון מסר, מרגיש שיש לו קושי משמעותי עם שפה (בטיפול שנה אצל קלינאית) לא ראינו פרכוסים (לפחות בעירות, לא יודעים לגבי מצב שינה וה EEG נעשה רק בעירות). בנוסף בני מופנם עם קשיים חברתיים (לא מרגיש על ספקטרום ולא העלו חשד כזה) כיצד אפשר לדעת האם המוקד הנ"ל גורם לו לתת תפקןד בשפה?האם בדיקות נוספות כמו MRI, EEG בשינה וכו יכולות לאושש או להפריך? תודה

ליאת דלום, אני לא יודעת למה בנך נשלח לבדיקת אא"ג, אבל אם יצא מוקד ברור אז כדאי להתעמק בעניין. אפשר לחזור על האא"ג בשינה, או לשקול לעשות וידאו-אא"ג במשך יממה. כמו כן אפשר לשקול MRI בפרוטוקול אפילפסיה כדי לראות אם יש ממצא מבני שמסביר את הפעילות האפילפטית באא"ג. לגבי הבירור הנוסף - אני ממליצה שתפנו לנוירולוג שמכיר את כל הפרטים. הוא בקיא בפרטי המקרה וידע להחליט מה נכון עבור בנך. בברכה

27/05/2023 | 21:58 | מאת: ליאת

תודה ד"ר. לבדיקת eeg בשניידר הגענו לאחר שבצענו בדיקת QEEG במכון ניורופידבק בגלל חשד לבעיות קשב שיצאה עם חשד לניתוקים, רופאת הילדים נתנה לנו הפנייה ל eeg בשניידר ושם נמצא המוקד האפליפטי באונה פרונטלית שמאלית. הגענו לניורולוג הפרטי בהמשך לבירור עניין הפרעות קשב והראנו לו את הדיסק , הוא נתן לנו המלצות כלליות ( טיפול רגשי, קונג פאן וכו') ואמר שאם לאחר חצי שנה מצבו החברתי והשפתי/ קשב לא ישתפר נשקול טיפול תרופתי. איך אפשר להתקדם עם הבדיקות הנוספות שהמלצת , אנחנו נרגיש יותר בטוחים לאחר בירור יסודי ולא רוצים להמתין חצי שנה, האם רופאת ילדים יכולה להפנות? בתודה מראש ליאת

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים