קורפוס קלוסום קצר בעובר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/05/2023 | 12:16 | מאת: גלית

היי אני בשבוע 23 בסקירה מכוונת למוח העובר נצפה אורך קורפוס קלוסום תקין במבנה אך קצר לשבוע- 21 מ"מ. נאמר לי שבשבוע שלי צריך להיות אורך של 24 מ"מ. ביצעתי ייעוץ גנטי, בדיקת מי שפיר+ צ'יפ גנטי ובדיקת אקסום לעובר שיצאו כולן תקינות. כמו כן מלבד ממצא זה יתר הסקירה המורחבת הייתה תקינה. האם בכל זאת קורפוס קלוסום קצר יכול להעיד על בעיות נוירולוגיות התפתחויות בעובר?

גלית שלום, קורפוס קלוסום קצר עלול להיות קשור לבעיות התפתחות, אך גם יכול להיות בילד תקין לחלוטין. גם חסר מוחלט של קורפוס קלוסום יכול להיות אסימפטומטי. אני חושבת שבמכלול הבדיקות שעשית, את צריכה לקבל את מלוא המידע מהיועץ הגנטי, ולא מפורום. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים