בן חודשיים ושבוע לא רגוע בכלל אמא מוטרדת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/05/2023 | 12:52 | מאת: שחר

שלום בן חודשיים נולד עם רעד דוצ בגפיים העליונות והתחתונות ועם טונוס שרירים גבוה מאוד. מאז נבדק אצל ניורולוג שאמר כי הבדיקה תקינה למעט טונוס גבוה מאוד ושלך לפזיוטרפיה ואולטרסאונד מוח, האולטרסאונד מוח תקין ב"ה אחרי זה נשלחנו לאורטופד שבדק רפלקסים ברגליים ואמר שהכול תקין אולטרסאונד פרכי יריכיים גם תקין. גם אצל גסטרו היינו ונאמר שאולי יש ריפלוקס קל אבל כבר לא פולט הילד בוכה כל היום הוא מתוסכל ומתוח הידיים שלו נוקשות וקפוצות כל היום הוא נרדם ל5 דקות ואז קם בצרחות מעבר לזה הוא לא ממש עולה במשקל אחוזון 3 אוכל פורמולה יונק מבקבוק ללא בעיה ומבקש כמויות גדולות של אוכל. אנחנו עוד מחכים לתור לפיזיותרפיה אבל הלב שלי יוצא מכמה שהוא סובל ולא רגוע הוא לא מצליח להניע את הגפיים העליונות נכון למשל רוצה לשים יד בפה אבל לא מצליח . עשיתי כל מה שאמרו לי וכולם אומרים שהכל תקין ושהכל יעבור עד גיל חצי שנה גם הרעד וגם הטונוס כמובן עם פזיוטרפיה. הבדיקות בהריון היו בגדר הנורמה נולד 3300 אבל מאז נשאר על אחוזון 3 אשמח לחוות דעתך תודה רבה וכל טוב

שלום, אם את אמא מנוסה וזה לא הילד הראשון שלך - אז בוודאי צודקת, ומשהו לא בסדר. אם זה ילד ראשון שלך - לעיתים אמא לילד ראשון לא בטוחה מה תקין ומה לא. אבל שילוב של אי שקט, בכי רב, טונוס מוגבר, רעד, ובעיקר חוסר עלייה במשקל - זה שילוב מטריד, ונשמע לי שאכן צריך לעשות בירור (בדיקות דם ושתן, אולי אקו לב וסונר בטן וכו'). פני שוב לרופא הילדים להערכה חוזרת. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים