עזרה עם פענוח בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/05/2023 | 15:56 | מאת: ...

שלום רב, ראיתי באתר את הסיכום והתוצאות הבדיקה (אף אחד מהמרפאה לא שוחח עימי ויש עוד חודש עד לתור לנויורולוג) מצורף להלן: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 9-8 לשניה. מגיבה לפקיחת עיניים, בטא קדמית. ללא שינויים בעת אוורור יתר. ללא שינויים לגירוי אור. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. לסיכום: בדיקה תקינה. אשמח לדעת מה זה אומר? כתוב בדיקה תקינה אך אם כך מה אומרת השורה : "נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 9-8 לשניה." ומה אומרות שאר השורות? אשמח לתשובה על מנת להרגיע את החרדה עד לביקור אצל הרופא:) תודה מראש

שלום, פעילות הרקע תקינה לילד לפני גיל ההתבגרות. גם שאר האא"ג תקין לפי הפענוח הכתוב. חשוב להדגיש שאא"ג תקין לא שולל אפילפסיה, ועל כך כבר יענה לכם הנוירולוג. אבל האא"ג הזה - תקין. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים