ראש הקף ראש בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/05/2023 | 17:21 | מאת: מירי

שלום דר בן חודש וחצי נולד בן הקף ראש 36 בגיל חודש וחצי נמדד הקף ראש 40.5 נאמר לי בטיפת חלב שזה לא תקין נשלחנו לאולטרסאונד מוח שהיה תקין ברוך השם. ויזואלית באמת נראה שיש לו ראש גדול, בטיפת חלב נאמר שאם האולטרסאונד תקין אז זה כנראה גנטי אבל אין לנו גנטיקה של ראש גדול. האם יש מה לחשוש? תודה

מירי שלום, בעיקרון היקף הראש של תינוק אמור לעלות ב-2 ס"מ לחודש בשלושת החודשים הראשונים לחיים. עליה של 4 ס"מ בחודש וחצי היא משמעותית, ולכן טוב לדעת שסונר המוח תקין. צריך להמשיך ולעקוב: אם היקף הראש ימשיך לעלות בקצב מהיר מהצפוי, אני ממליצה שתפנו להערכה אצל נוירולוג ילדים, ותביאו איתכם את כל מדידות הראש, עקומה של גובה/אורך ומשקל, ואת שני ההורים למדידת היקף הראש שלכם (וכמובן את התינוק...). בברכה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים