בן חודשיים כמעט היפוטני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/05/2023 | 16:58 | מאת: תהילה

שלום רב בן חודשיים נולד עם רעד בגפיים העליונות והתחתונות. מאז עבר סידרת בדיקות בדיקות דם לסוכר ואלקטורוליטים בדיקת אולטרסאונד מוח ובדיקת ניורולוג גם בתינוקיה וגם בפרטי הכל היה תקין מלבד זה שהניורולוג רשם במכתב כי התינוק היפוטני ולחזור לביקורת בגיל חצי שנה הוא לא מצליח לשכב על הבטן בכלל,מוציא המון רוק והלשון הרבה בחוץ הבנתי שתסמינים אלו קשורים להיפוטניה אבל לא הוסבר לי איך להתנהל נכון עם תינוק היפוטני כמו למשל אילו תרגילים לבצע לנסות לשים או לא לשים על הבטן? ואיך אפשר לשפר את ההיפוטניה באזור הפה? אגב יש לו גם ריפלוקס מטופל ב אומפרזול תודה רבה.

תהילה שלום, רעד , ריור, לשון בחוץ והיפוטוניה - כל אחד בפני עצמו יכול להיות חסר משמעות בתינוק ילוד, אבל השילוב שלהם יחד מצריך בירור. לכן אני שמחה לשמוע שבנך נבדק ע"י שני נוירולוגים ועבר בדיקות דם וסונר מוח. הוא עדיין מאד צעיר, ולכן בשלב זה אני מציעה לפנות לפיסיותרפיה - היא תעזור לשכיבה על הבטן, ואולי תועיל גם לריור (שתיהן כנראה ביטויים של ההיפוטוניה). וכדאי להמשיך את המעקב בטיפת חלב ואצל הנוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים