ברור תוצאות EEG לילד בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/04/2023 | 12:13 | מאת: רפי יום טוב

היי קיבלנו תוצאות לבדיקת EEG ורצינו לברר מה זה אומר : "איטיות פרונטו טמפורלית שמאלית קלה בלי קבועה " תודה מראש רפי

רפי שלום, ב-EEG רישום גלי החשמל במוח אמור להיות סימטרי. איטיות מוקדית (ולא משנה באיזו חלק של המוח) מבטאת אסימטריה, ויכולה להעיד על הפרעה חשמלית או מבנית באותו אזור של המוח. במקרה שלנו - באזור הקדמי-צדדי משמאל. ההחלטה איך להתקדם (אם לחזור על האא"ג, או לתת טיפול תרופתי, או להפנות להדמיה של המוח) היא בידי הנוירולוג שהפנה אתכם לאא"ג, ומכיר את כל הפרטים שבגללם הופניתם לביצועו. בברכה

27/04/2023 | 22:21 | מאת: רפי

היי דוקטור ראשית תודה רבה על המענה הסיבה שבגינה הפנו אותנו לבדיקת eeg היא בעקבות4פרכוסיחום האם לדעתך צריך לבצע mri? בתודה מראש רפי

אני לא מביעה דעה ולא מציעה לערוך בדיקות על סמך כל כך מעט מידע. כפי שכתבתי לעיל - ההחלטה איך להתקדם (אם לחזור על האא"ג, או לתת טיפול תרופתי, או להפנות להדמיה של המוח או לבירור אחר) היא בידי הנוירולוג שהפנה אתכם לאא"ג, ומכיר את כל הפרטים שבגללם הופניתם לביצועו. בברכה

01/05/2023 | 23:25 | מאת: רפי

המון תודה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים