קפיצנ ורטיקלית בעיניים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/04/2023 | 07:45 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אתמול הייתי עם בן השנה אצל רופא עיניים שבדק איתו ואמר שהכל תקין, יש לו קפיצה ורטיקלית של שני האישונים כשהוא מביט למעלה. לא תמיד זה קורה . הוא שלל ניסטגמוס. הוא הפנה אותנו לניורולוג ומאז אני מואגת מאוד. ממה הדבר יכול להגרם? האם יש סיכוי שזה כלום ויחלוף?

עדי שלום, התיאור שלך לא מספיק כדי שאבין מה משמעות תנועות העיניים של בנך. השאלה היא על איזו אבחנה חשב רופא העיניים, ומה הדחיפות שלדעתו כדאי לפנות לנוירולוג ילדים. יש אבחנות שהן לא דחופות, ויש אבחנות שדורשות תישאול, בדיקה ובירור בהקדם. שאלי את רופא העיניים מה עליכם לעשות ומה הדחיפות לראות נוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים