צליפת ראש לאחור בזמן קור או עייפות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/04/2023 | 15:12 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס מולד כולל התקנת שאנט + פיום. כאשר אני נמצא במפגשים בחוץ עם חברים ואני עייף או שמתחיל להיות לי קר יש לי מן קפיצה פתאומית לא רצונית של הראש לאחור … מה זה יכול להיות ? יש לציין כי לא אובחנתי עם טיקים , טורט או אפילפסיה

יוני שלום, קשה לדון בתנועה שאני לא רואה מול העיניים, אבל ננסה בכל זאת: קפיצת הראש לאחור יכולה לנבוע מחולשה של הצוואר והגו, או ממיוקלונוס. המיוקלונוס יכול להיות פרכוס או הפרעת תנועה (שמקורה במוח או בחוט השדרה). שלושת הדברים (חולשה, פרכוס או הפרעת תנועה) עלולים להתרחש בגלל עייפות, קור או סטרס גופני אחר (מחלה, לחץ נפשי וכו'). אם התופעה מפריעה לך, אני ממליצה שתפנו לנוירולוג. בברכה

10/04/2023 | 18:57 | מאת: Yoni

האם תופעה זו יכולה להיות קשורה לשיתוק מוחין ? ( לא אובחנתי בחיים עם אפילפסיה לכן מיוקלונוס אפילפטי לא נשמע לי מתאים ומקווה מאוד שזה לא זה ) ויש לציין כי שרירי הגב שלי חלשים יחסית ויש לי גיבנת קטנה בעמוד השדרה הצווארי והצוואר כפוף יחסית

10/04/2023 | 19:14 | מאת: Yoni

העניין הנוסף הוא שאני גם לפני הוצאת רישיון נהיגה ולא אובחנתי בחיים כסובל מאפילפסיה ואין לי שום תנועות בלתי רצוניות קפיצות וכדומה בשעות הבוקר/ בקימה משינה אלא רק בשעות הלילה כשקר ואני עייף ואני לא סובל משום תסמין אחר של אפילפסיה שיכול להעלות חשד לכזה דבר ולהיכנס עכשיו לסדרת בדיקות לאפילפסיה בגלל זה יכול להרוס לי את כל התהליך של קבלת הרישיון וקפיצות הראש לאחור לא ממש מפריעות לי פשוט הפחד שלי שזה אפילפסיה למרות שלא ממש בא לי שיאבחנו דבר כזה

10/04/2023 | 19:15 | מאת: Yoni

יש סיבה לדאגה עקב כך ?

אי אפשר לאבחן מה זה ולקבוע אם אתה צריך בדיקות או טיפול במסגרת הפורום ומבלי לשבת מולך ולדבר פנים מול פנים. כדי להבין מה זה ואם זה דורש טיפול אתה חייב ללכת לנוירולוג. אל תחשוש, זה לא אומר שבהכרח זה ימנע ממך לקבל רישיון נהיגה, ממש לא. בהצלחה!

10/04/2023 | 19:51 | מאת: Yoni

התופעה קורית רק בשעות הלילה ואני חושש שהנוירולוג ישלח אותי לבדיקות של אפילפסיה ויאבחן אפילפסיה מה שיפגע לי ברישיון. אם זה היה קורה גם בשעות היום זה כבר סיפור אחר לא הייתי עושה חשבון והייתי מוכן לסכן את הרישיון ולא את עצמי . אך בגלל שתופעה זו קורעת רק בשעות הלילה כאשר אני עייף או כאשר קר לי אני מעדיף לא לדווח לנוירולוג מחשש לאיבוד רישיון האם יש סיבה לדאגה מזה ? והאם זה יכול להיות קשור בכל זאת לחולשה שנובעת מהשיתוק מוחין ? יש לציין שהשיתוק מוחין שלי הוא דיפלגיה שפגעה ב 3 גפיים ולא כזה שאמור להשפיע גם על שרירי הצוואר .

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים