היקף ראש גדול החורג מעקומות הגדילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/03/2023 | 21:32 | מאת: שיר

שלום רב, בני בן שנה ושבעה חודשים והיקף הראש שלו הוא 52.2 (מעל העקומה). במדידה הקודמת בגיל שנה היקף ראשו היה 51.5 ס״מ, (היקף גדול אך במדידה נוספת הראה על מגמת התייצבות) כעת הוא שוב ״שובר עקומה״ מגיל ארבעה חודשים אנחנו במעקב של טיפת חלב. בגיל חצי שנה לקחתי אותו לבדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה, לרופא עיניים לשלילת נוזלים בראש, ולבדיקה של רופאה נוירולוגית. אציין שלי ולבני משפחתי יש היקף ראש גדול יחסית, אך לבתי שנולדה לפני שלושה חודשים ישנו היקף ראש ממוצע. מבחינת התפתחות ההתפתחות שלו תקינה, מדבר יפה ועושה את כל הנדרש מבני גילו. רציתי לשאול האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות? האם יש סיבה לדאגה מהיקף ראש גדול? מהו האחוז של היקף הראש התורשתי? תודה מראש!

26/03/2023 | 21:36 | מאת: שיר

אציין שהיקף הראש שלי 57.5 ושל בעלי 59

שיר שלום, היקף הראש שלך הוא באחוזון 90-98, ושל בעלך באחוזון 100. היקף הראש של בנך בגיל שנה היה שלוש סטיות תקן מעל הממוצע, וכעת כ-2.5 סטיות תקן מעל הממוצע. אלה אחוזונים גבוהים יותר מהאחוזונים שלך ושל בעלך. גם אם התפתחותו ובדיקתו תקינות לחלוטין, ובתשאול מקיף אין חשד לבעיה גופנית או התפתחותית - עדיין מומלץ שתפנו ליעוץ גנטי (ההורים והילד). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים