פרכוס ראשון,ובדיקת mri

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/01/2023 | 20:18 | מאת: shlomo

שלום ילדה בת 5.5 לאחר פרכוס ראשון,ממקור מוקדי פאריטלי שמאלי לפי eeg,בוצע mri מח,תוצאה,תקין לחלוטין,למרות פרכוס ראשון הוחלט על טיפול של טרגטול,לפי הרופאה כדי למנוע פרכוס שני,השאלה איזה סוג של פרכוס זה,והאם זה נחשב כבר לאפסיםלסיה? האם לאור הטיפול,במידה ויצליח,יש סיכוי להתרפא? אודה לתשובה.

שלמה שלום, 1) כדי לקבוע אבחנה של אפילפסיה צריך שיהיו שני פרכוסים ללא גורם ידוע, או פרכוס אחד עם EEG לא תקין שמבטא סיכוי גבוה לפרכוס נוסף בעתיד, או תסמונת אפילפטית. 2) MRI מראה את במנה של המוח, ולא שולל או מאשר אפילפסיה. כדי לזהות ב-MRI הפרעה מבנית מוקדית שעלולה לגרום לאפילפסיה, צריך לוודא שה-MRI בוצע בפרוטוקול אפילפסיה. 3) סוג האפילפסיה נקבע לפי הקליניקה (איך נראים הפרכוסים, באיזה היום הם מופיעים, מה מעורר אותם, הרקע הבריאותי והמשפחתי של המטופל, ועוד) בשילוב עם הממצאים באא"ג. 4) יש סוגים רבים ש אפילפסיה, ולכל אחד סיכויי החלמה שונים. לסיכום, לכל שאלותיך תוכל לענות רק הנוירולוגית שמכירה את בתך ומטפלת בה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים