אולטראסאונד מוח לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/01/2023 | 22:01 | מאת: מיקי

שלום רב, עוד בהריון אמרו שיש לתינוק היקף ראש גדול, במדידות של הטיפת חלב ראו שההיקף ראש מעל 100% ושלחו אותנו לאולטראסאונד ראש והתשובות היו שהכל תקין והחדרים הלטרליים הם מורחבים עד כ12 מ"מ בדו צדדי, היינו אצל נירולוגית ילדים שאמרה לנו לבצע עוד פעם אולטראסאונד על ידי רופא ולא על ידי טכנאי, ואז ביצענו את האולטראסאונד בשנית והתשובות הראו שחדר אחד 13 מ"מ מורחב והחדר השני 14 מ"מ מורחב, יש לציין כי הילד מתפתח תקין(ב"ה) מהבדיקה של הנירולוגית היא אומרת שיש לו קצת טונוס שרירים נמוך(כי לא התהפך) אך אמרתי לה שה4 ילדים לפניו גם היו ככה עצלנים ולא מתהפכים ולא זוחלים בזמן, אז היא שלחה אותו לפיזיותרפיה. אני רוצה להבין מה זה אומר החדרים מורחבים?? היא גם אמרה לפנות עם התשובות לנירוכירורג ילדים. אני מאד מודאגת מקווה שתעודדי אותי... תודה

מיקי שלום, חדרים מורחבים יכולים להעיד על עודף נוזל, חסימה של ניקוז הנוזל, ירידה בנפח רקמת המוח, או שונות מבנית מולדת. מה משמעות החדרים המורחבים בהקשר הספציפי של הבן שלך? את זה צריך לשאול את הנוירולוגית, שמכירה את כל הפרטים, בדקה את בנך, שמעה את ההיסטוריה המיילדותית, הבריאותית, ההתפתחותית והמשפחתית, ומדדה גם לך ולבעלך את היקף הראש. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים