אולטרסאונד מוח לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/01/2023 | 22:40 | מאת: ליז

שלום, בני נולד פג שנולד בשבוע ה34, בן חודש וחצי כרונולוגי, בוצע אולטרסאונד מוח, אשר יצא תקין למעט הממצא הבא:"הודגמה הדיות מעט מוגברת של החומר הלבן פריוונטרקולרי פרונטלי דוצ סימטרי" אשמח לדעת מה המשמעות של זה, תודה רבה 🙏

27/01/2023 | 20:21 | מאת: ליז

אולי חשוב לציין שהלידה הייתה קיסרי חירום בעקבות דימום מסיבי וחשד להיפרדות שליה, ובמהלך השהות בפגיה נדבק באנטרו וירוס שנמצא גם בנוזל השדרה (דלקת קרום המח נגיפית), בנוסף, הנוזל לקחו היה דמי אבל האולטרסאונד שבוצע יום למחרת היה תקין לחלוטין.

ליז שלום, הדיות מעט מוגברת של החומר הלבן הפריונטריקולרי יכולה להעיד על נזק מסוים למוח בלתי בשל (של פג). הנזק יכול להיגרם בגלל הדימום המסיבי או בגלל האנטרווירוס. יתכן שלא תהיה לכך השפעה על התפתחותו של בנך, אך חשוב שתהיו במעקב מרפאת פגים ובהמשך אצל נוירולוג התפתחותי בהתפתחות הילד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים