ילדה בת 2.8 שאלה לדר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/01/2023 | 16:46 | מאת: מוטי

שלום דר, האם ילדה עם אוטיזם יכולה לבטא רגש ואהבה ולהגיד לאבא או אמא אני אוהבת אותך? אנחנו באבחונים ועדיין לא חד משמעי כל נושא האבחנה. השבוע שמעתי שהיא אומרת לי אני אוהבת אותך ומחבקת אותי. האם זה מעיד על תקווה שהכל בסדר? תודה רבה

מוטי שלום, ילדה עם אוטיזם קל בהחלט יכולה לבטא רגשות ולהביע אהבה כלפי ההורים במילים וחיבוקים. כשאנחנו מדברים על הספקטרום האוטיסטי, הכוונה לכך שיש רצף של היכולות התקשורתיות, חברתיות והבין-אישיות. כלומר, יש ילדים בצד החמור של הספקטרום שמתקשים מאד להבין מצבים של קשר בין-אישי מול אחרים, ולעומתם ילדים בצד הקל של הספקטרום שיש להם יכולת ליזום ולשמר קשרים עם בני משפחה וחברים, אך באופן פחות איכותי מהמצופה לגיל שלהם. אני מציעה שתמשיכו להפגין הרבה אהבה לבת, ותשבחו אותה על גילויי החיבה והאהבה שהיא מפגינה כלפיכם, ללא קשר למה שיהיו ממצאי האבחון. בתום האבחון הצוות של התפתחות הילד יתן לכם כלים והמלצות איך לקדם את מה שבתך מתקשה בו, ואיך למנף את החוזקות והיכולות הטובות שלה. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים