Us מוח לתינוקת בת 3 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/12/2022 | 15:25 | מאת: אנונימית

שלום, עשינו לבת שלנו אולטראסאונד בעקבות cmv מולד (רק עכשיו התגלה לנו) הממצאים נשמעים מלחיצים ואשמח להבין מה המשמעות: חדרים לטרליים מעט פרומיננטיים עם אסימטריה קלה ברוחב כאשר חדר לטרלי שמאלי רחב יותר לעומת צד ימין. ממצא היפואקוגני ציסטי באזור ctg משמאל בגודל 0.6 סמ. סימני lsv עדינים משמאל

שלום, "חדרים לטרלים מעט פרומיננטים עם אסימטריה קלה" - ממצא קל, שסביר שלא משמעותי ולא גורם לבעיה. "ממצא היפואקוגני ציסטי באזור ctg" - יתכן שריד של דמם קטן, אבל הרופא שפיענח את הסונר אמור לכתוב מה האבחנה המבדלת של הממצא (כלומר - מה זה יכול להיות). "סימני LSV עדינים" - אלה כלי דם שבוהקים יותר מהצפוי, וכיולים להעיד על זיהום תוך רחמי כגון CMV או על מצוקת עובר (אם הייתה). מאחר שכתוב שה-LSV עדינים, יתכן שאין קשר לנזק ולא גרומים לפגיעה כלשהי. אך חשוב לי להדגיש שפענוח הממצאים בסונר רלבנטי לכל ילד לפי הסיפור שלו, כלומר - רק הרופא שלכם יוכל להסביר את משמעות בהקשר הספציפי של הבת שלכם. ב-CMV מולד צריך להשלים גם בדיקות דם בלידה, בדיקת עיניים ובדיקת שמיעה. ורצוי מעקב במרפאת CMV יעודית. בברכה בברכה

01/01/2023 | 15:51 | מאת: אנונימית

תודה על תשובתך, לצערי הרופא לא כתב אבחנה מבדלת. האם יש סכנה בlsv או בציסטה? האם עלינו לחזור על הסונר? כי לא אמרו לנו להיות במעקב..

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים