שאלה ...................

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/12/2022 | 15:43 | מאת: שירי

שלום לך , רציתי לשאול האם מחלה נוירולוגית יכולה לגרום לנדודי שינה ? ואם כן אז האם זה בגלל הפגיעה העצבית או בגלל הכאב ? ואם יש מחלה נוירולוגית ללא כאב אז גם יכול להיות נדודי שינה כי יש פגיעה עצבית ? כלומר - נדודי שינה יכולים להיגרם בגלל מחלה נוריולוגית שהיא ללא תסמיני כאב ?

שירי שלום, כמובן שכאב יכול לגרום לנדודי שינה, בין אם הכאב נגרם ממחלה נוירולוגית ובין אם הוא נגרם מכל סיבה אחרת (דלקת פרקים, אולקוס וכו'). קושי להירדם או להתעורר, שינה לא רצופה, או כל הפרעת שינה אחרת עלולים להיגרם ממחלות נוירולוגיות או פגיעה מוחית גם ללא שום קשר לכאב. למשל: באוטיזם, מחלות אוטואימוניות של המוח, אלצהיימר, לאחר חבלת ראש או דלקת קרום המוח, ועוד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים