אולטרסאונד לתינוק שאלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/12/2022 | 03:19 | מאת: רותם

שלום רב בני בן השבועיים לאחר לידת קיסרי עכוז, עברנו אולטרסאונד מוח לאחר הלידה ולמרות שכל הסקירות היו תקינות בהריון נאמר לנו שיש אסימטריה קלה בין החדרים (בסוגריים נרשם טכנית???), הומלץ לעשות אולטרסאונד חוזר בעוד חודש רציתי לדעת האם בבדיקה הנוספת יכולים להתגלות דברים חדשים? האם האסימטריה יכולה לגדול? למה יש צורך בביקורת נוספת

רותם שלום, אסימטריה קלה בין חדרי המוח היא לרוב חסרת משמעות. כנראה ביקשו סונר בקורת כדי לראות שהאסימטריה נשארת קלה ולא מחמירה, כלומר, שההבדל הקל בין שני חדרי המוח לא משתנה. בסונר מוח אפשר לראות עוד ממצאים רבים, אבל אם לא היו בסונר הראשון אז סביר שלא יופיעו בסונר השני. בבקשה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים