שאלה לגבי מלטונין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/10/2022 | 02:10 | מאת: מיכל

שלום, ביתי בת 15 מטופלת במלטונין 5 מג לאחר שלא הצליחה להרדם בלילות ואובחנה עם שעון ביולוגי מאוחר. היא מתעקשת לא לקחת באופן רציף אלא רק בלילות שהיא חשה צורך. האם מותר לקחת מלטונין לא באופן רציף כבר בהתחלה? האם יכול לעשות נזק כלשהוא? תודה רבה!

מיכל שלום, עקרונית, אפשר לקחת מלטונין רק בחלק מהלילות ולא באופן רציף. זה לא גורם לנזק. אבל השעון הביולוגי ימשיך להיות מאוחר או מבולבל. בגיל 15 צריך לישון לפחות 8 שעות בלילה, ובימים שיש לימודים למחרת חשוב שבתך תקפיד ליטול את המלטונין קבוע ובשעה סבירה כך שתישן לפחות 8 שעות רצוף. לילה טוב ☺

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים