תינוק עם שני מוקדי/ספירלות צמיחת שיער

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/10/2022 | 14:06 | מאת: שם לתצוגה

שלום לבן שלנו בן 7 חודשים יש שני מוקדי צמיחה בשיער (כמו שלכולם יש ספירלה אחת אז לו יש 2). זה משהו ממש מוזר ששמנו אליו לב לאחרונה. לא חושב שראיתי כזה דבר אצל מישהו אחר. יש לו גם וי מעל הטוסיק (לא זוכר איך קוראים לזה), עשו לו us באזור והיה תקין. יש חשד שהוא נדבק במהלך ההיריון בcmv (בשימור דם טבורי מצאו שנוגדני igm אצל אישתי היו חיוביים, כחודש אחרי הלידה עשו לו בדיקת שתן לcmv שהייתה חיובית). עשו לו us מוח שהיה תקין. האם שני מוקדי צמיחה בשיער זה משהו תקין וחסר משמעות? או שזה מעיד על משהו חשוד בראש או משהו אחר? תודה מראש

שלום, שני מוקדי צמיחה בשיער יכולים להיות קשורים לבעיות התפתחות. למשל, במאמר רפואי אחד תואר קשר בין שני מוקדי שיער באזור האחורי של הראש לבין אפילפסיה. אך רוב הילדים עם שני מוקדי שיער הם בריאים ותקינים ללא בעיות רפואיות והפתחותיות. בכל מקרה, לא ידוע לי על קשר בין שני מוקדי שיער לבין זיהום תוך רחמי עם CMV. אם יש חשד ל-CMV מולד, רצוי לעשות סונר מוח (שעשיתם), בדיקת רופא עיניים ובדיקת שמיעה (וסמוך ללידה כדאי גם ספירת דם ותפקודי כבד - עכשיו אין טעם בכך). בברכה בברכה

02/04/2023 | 01:31 | מאת: ש ל

לבתי גם יש שני מוקדי צמיחת שיער. היא הת 11 חודשים וטרם זוחלת החטב. האם זה קדור ומה ניתן לעשות?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים