לגבי הידבקות במחלת קורצפלד יעקב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/10/2022 | 21:38 | מאת: משה

לא מצאתי פורום מיוחד לזה אבל זה נושא הפורום הכי קרוב לזה: לגבי אפשרות להידבקות במחלת קורצפלד יעקב: האם אפשר (אפילו באופן תיאורטי) שבן אדם ידבק במחלה הזאת על ידי כך שהוא מגרד לעצמו בראש ואז יוצא קשקשים (אולי הקשקשים האלה עם קצת דם של אותו איש) ואז אותו האיש בולע בטעות את אותם קשקשים? ואם חס וחלילה התשובה היא כן , מה הסיכויים בערך להידבק במחלה על ידי בליעת הקשקשים עם קצת דם של עצמו? ומה התסמינים? כי אני יודע שזה ניגרם בעיקר על ידי אכילת פרה שנתנו לה לאכול מבשר פרה אחרת בגלל זה אני שואל. תודה מראש.

משה שלום, מחלת קרויצפלד-יעקב זו מחלה בעיקר של מבוגרים. אני לא מתמצאת במחלה הזאת, ולצערי לא יודעת לענות על שאלתך לגבי הדבקה ע"י בליעת קשקשים או שאיפתם. אני מציעה שתכתוב את השאלה בפורום של נוירולוגיה של מבוגרים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים