פעוט בן שנתיים וחחצי בגן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/09/2022 | 09:37 | מאת: ליזה

שלום דר, בני בן שנתיים וחצי מתפתח בסדר לגילו מדבר אבל לא הכי ברור משפטים של 3-4 בערך. הגננת היא דודה שלי ושהיא ראתה שהבאתי אותו לגן והוא היה בטלפון היא אמרה לי תורידי לו לגמרי את המסכים אני מרגישה שזה משפיע עליו. היא אומרת שבגן הוא קצת כמו זומבי כזה,הוא כן מתקשר והכל אבל כאילו עושה שטויות כל הזמן זורק מוצצים של ילדים,מגרד מהקיר דברים,מציק לילדים. היא אומרת הוא לא משחק בבימבות תופסת מכוניות או עם ילדים הוא מתעסק בשטויות .ושזה יעבור לו . היא אמרה שיושבים מקריאים סיפור או פעילות הוא ממש מקשיב יפה. בבית הוא תמיד משחק איתי במגדל בחיות פסטלינה יכול לשבת המון שזה אחד על אחד אגל בגן קצת אחרת. האם מצריך בדיקה?

ליזה שלום, אם את או הגננת חושבות שמשהו לא תקין בהתפתחותו של בנך, אז אני מציעה שתפנו למכון להתפתחות הילד ותמלאו את שאלוני הגננת וההורים. לגבי מסכים - בגיל שנתיים וחצי ילד אמור לצפות במסכים (טלויזיה, טלפון, מחשב וכו') מקסימום חצי שעה ביום. וגם אז, רק תוכן חינוכי שמתאים לגילו, ולא סתם משחקים וסרטונים שלא מכוונים לגיל שלו. ריבוי צפייה במסכים פוגע בהתפתחות המוחית, הרגשית והחברתית של ילדים בכל גיל, במיוחד בגיל הרך. ההמלצות של מומחים בכל העולם בתחומי הרפואה, הפסיכולוגיה והחינוך הן להגביל צפייה במסכים (לכל גיל יש את המקסימום שלו), לא לצפות באף מסך בזמן הארוחות, להפסיק את כל המסכים לפחות שעה לפני השינה, ושלא יהיו מסכים בחדרי הילדים. אני מדגישה - "מסך" כולל טלויזיהף טלפון, מחשב, אייפד, טבלט, וכו'. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים